Home » Okategoriserade » Nyårstips 2022

Nyårstips 2022

Så var det dags att vända blad igen. År 2022 står för dörren och redaktör Fähstorkh har skapat en ny lista med nyårstips.

New Discourses

Först ut är matematikern James Lindsays kanal New Discourses. Lindsay har, tillsammans med Helen Pluckrose, skrivit boken Cynical Theories och profilerat sig som några av de mest kunniga motståndarna till wokevansinnet. Väl värt ett besök.

Roger Scruton Legacy Foundation

Den brittiske filosofen Roger Scruton avled för snart två år sedan. The Roger Scruton Legacy Foundation har bildats för att hålla Scrutons filosofi vid liv. De riktiga entusiasterna kan helt kostnadsfritt delta i onlinemöten där man diskuterar olika aspekter av Scrutons idéer.

The Glenn Show

Glenn Loury är ekonom och programledare på The Glenn Show. I denna video gästas han av lingvisten John McWorther.

Theories of Everything with Curt Jaimungal

Curt Jaimungal är dokumentärfilmare och, som han själv säger, med en bakgrund i matematisk fysik. Hans senaste kreation heter Better left Unsaid och består av intervjuer med kända intellektuella som Steven Pinker och Noam Chomsky. I denna intervju gästas han av astronomen Jacques Vallée och fysikprofessorn Kevin Knuth

.

Pastor Peterson intervjuar Patrisse Cullors

Patrisse Cullors är medgrundare till rasistiska Black Lives Matter. Hon har gjort sig en smärre förmögenhet på att skapa kaos och våld. I nedanstående videoklipp intervjuas hon av den pastor Jesse Lee Peterson. Drygt en minut, mycket underhållande!