Home » Okategoriserade » Woke 2021: Nazister och supernazister

Woke 2021: Nazister och supernazister

Marvel Comics är ett av de två största serieförlagen i USA. Captain America är en känd Marvelkaraktär och nazisten Red Skull är hans ärkefiende. När Captain America hade premiär 1941 bekämpade han både nationalsocialism och kommunism. Ett av hans smeknamn var “kommunistkrosssaren”. Han avslöjade kommunistiska konspirationer mot Amerika och läxade upp tyska spioner.
Det var då det.
Numera är Marvel woke. Följaktligen stöder Captain America LGBTQ. Red Skull är fortfarande lika diabolisk, men hans nationalsocialism har uppdaterats med modern psykologisk teori.

MC

Källa: Wikipedia.

Ta-Nehisi Coates

Ta-Nehisi Coates är en av Amerikas mest aktade författare. Inte därför att han är Amerikas svar på Shakespeare, utan därför att han är svart och därför att hans åsikter resonerar med de som delar ut prispengar. Listan över alla utmärkelser som wokefolket har bestått Coates med är lika lång som Berlinmuren.
Trots det betraktar Coates Amerika som ett rasistiskt gangstersyndikat. Under en föreläsning på Harvard sade Coates att slaveriet inte ska ses som en vägbula, utan som vägen. Annorlunda uttryckt: slaveriet är inte något som Amerika övervann, slaveriet är Amerikas essens och skälet är att vita amerikaner är oförbätterliga rasister.
Efter det att en av Coates vänner hade blivit skjuten av en polis flödade hans bitterhet över. Vännen som var droghandlare hade försökt köra över den polis som hade stoppat honom. När Coates betraktade eldsflammorna och röken från WTC-tornen i New York, skrev han att han inte kände något. Människorna inne i de brinnande byggnaderna och de som försökte rädda dem hade förlorat alla mänskliga drag. Amerika hade mördat hans vän och lämnat honom kall. Det faktum att polismannen som sköt Coates vän var svart spelade ingen roll för Coates. Bakom varje svart missgrepp finns en vit demon som i hemlighet drar i trådarna. Den svarta polismannen hade agerat “vitt”. Coates vän dog på grund av vit rasism.

Jordan Peterson är värre än hunnern Attila

Nyligen engagerade Marvel Comics Coates att skriva manus för Captain America. I Coates’ version använder Red Skull Internet när han värvar nya anhängare till sin rörelse. Coates’ Red Skull förespråkar “Ten Rules for Life”. Kaos och ordning är centrala element i hans världsbild. Han varnar nya rekryter för att falla i den “feministiska fällan” och uppmuntrar dem att läsa Karl Lueger.

Varför Lueger? Lueger var, för de som inte känner till det, en ökänd antisemit i början på 1900-talet och beundrad av Hitler.

När världens tio mest brutala ledare rangordnas brukar hunnern Attila finnas med på listan. Attila brukade om sig själv säga att där han satte ner foten, växte gräset aldrig mer. Noam Chomsky har sagt om Peterson att Peterson står till höger om Attila. Coates verkar vilja gå längre. Attila var förvisso en förfärlig figur, men jämförd med Red Skull är hunnern en amatör och Jordan Peterson är Red Skull.

Alla som inte håller med mig är Hitler

Coates liknelse är, minst sagt, bisarr, förutsatt att vi tar den på allvar. Det är emellertid inte meningen att vi ska ta den på allvar, åtminstone inte om vi med “allvar” menar intellektuellt allvar. Coates tror självklart inte att Petersons favoritlektyr är Mein Kampf, att han dekorerar väggarna i sitt hem med hakkorsflaggor och Hitlerporträtt och att han deltar i hemliga möten med skinheads.
Det är inte det som är problemet. Anledningen till att han liknar Peterson med Red Skull är därför att Petersons åsikter avviker från hans åsikter. Coates är woke. Alla som inte håller med honom är Hitler. Det är av samma skäl som Coates anser att Amerika är obotligt rasistiskt. Alla amerikaner är obotliga rasister därför att de inte accepterar hans beskrivning av alla amerikaner som obotliga rasister.
Termer som “rasism” och “nazism” saknar deskriptivt innehåll hos Coates. Coates är woke, wokevänstern är rasistisk och den döljer sin rasism med anklagelser om rasism. Den enda dokumenterade rasisten i detta minst sagt fåniga drama är, komiskt nog, Ta-Nehisi Coates.