Home » Okategoriserade » Woke 2021: ID-kort är en form av rasism

Woke 2021: ID-kort är en form av rasism

USA liknar Sverige i ett avseende: Man måste legitimera sig i tid och otid. Du måste kunna styrka din ålder om du tänker köpa en flaska vodka eller ett paket cigaretter. ID-handling krävs för att hyra och köra bil. Samma regler gäller om du tänker köpa hus eller låna pengar i bank. Du måste till och med kunna styrka din identitet för att få ett fiskekort. Det är ungefär som i Sverige.
Ungefär.
Många amerikanska delstater kräver inte att röstande ska kunna uppvisa en giltig ID-handling. Liberala Kalifornien är ett exempel. Undertecknad, som är svensk medborgare, hade kunnat rösta i Kalifornien. Eftersom ens identitet inte kontrolleras kan man till och med rösta flera gånger. Detta är naturligt bisarrt.

ID

ID-handling. Källa: Wikimedia.

Krav på ID-kort är rasism!

Wokevänstern tycker att man ska kunna rösta i delstats- och presidentval utan att behöva styrka sin identitet, så när Republikanerna i delstaten Georgia införde krav på ID-handlingar i delstats- och presidentval anklagade popsångerskan Cher Georgia för White Supremacy. President Joe Biden skärpte kritiken och sade att det republikanska förslaget är värre än White Supremacy:

I’m convinced that we’ll be able to stop this, because it is the most pernicious thing—this makes Jim Crow look like Jim Eagle. … This is gigantic what they’re trying to do, and it cannot be sustained.

Läs om president Bidens uttalande. Jim Crow innebar att vita och svarta inte fick sitta i samma tågvagn eller för nära varandra i biografer. Vita och svarta fick inte äta tillsammans i restauranger. Svarta och vita barn gick i olika skolor. Rasöverskridande äktenskap var olagliga.
ID-kortskravet har naturligtvis inget med Jim Crow att göra. Drygt 20 procent av Amerikas svarta har inte bankkonto. Hur vill President Biden lösa det problemet? Avskaffa kravet på ID-handlingar vid bankärenden? Är bankernas krav på ID-handlingar också de rasistiska?
Det är förvisso sant att fler svarta än vita saknar ID-handling, men det är inte sant att alla vita amerikaner har en ID-handling. Drygt åtta procent av den vita befolkningen i USA skulle inte kunna identifiera sig om en polis begärde det.
Kritiken av kravet på ID-kort är så bisarr att man undrar om det är ett aprilskämt. Det är det dessvärre inte. Idag finns det vuxna människor som är så förbarnsligade av wokekulturen att man måste förklara för dem varför det är viktigt att människor kan styrka sin identitet när de röstar i delstats- och presidentval.

Förklaringen

Enligt officiella uppskattningar finns det cirka 12 miljoner illegala immigranter i USA. Det är officiella siffror. Realiteten är att det kan finnas mellan 20 och 30 miljoner människor som uppehåller sig illegalt i landet. Det amerikanska valsystemet är komplicerat, men det hade faktiskt räckt med några tusen röster för att Trump skulle ha besegrat Biden i det senaste valet. När marginalerna är så hårfina, måste man kunna lita på att endast medborgare kan rösta och att ingen kan rösta flera gånger. Vi har sådana restriktioner i Sverige. Stränga lagar är nödvändiga för att förhindra valfusk.

Vuxna eller barn?

Alla medborgare kan skaffa sig ett ID-kort. Naturligtvis: man måste göra sig omaket att registrera sig, men varför skulle vuxna människor inte klara av det? När vi svenskar behöver körkort eller pass, bokar vi tid på den lokala polisstationen. Det är knappast en omänsklig bedrift.
Om man klarar av att gå till ett arbete, kan man skaffa sig ett ID-kort. Faktum är att en amerikan, oavsett hudfärg, inte kan få ett arbete på laglig väg utan att kunna styrka sin identitet. Barack Obama hade aldrig kunnat köpa sig ett hus för över 100 miljoner kronor i Marthas Wineyard utan att kunna styrka sin identitet. Ännu mindre hade han kunnat bli president.
När en TV-kanal frågade svarta i New York om de hade ID-kort, möttes journalisten av förvånade blickar. “Alla har väl ID-kort? Utan ID-kort kan du ju inte ens öppna ett bankkonto.” Journalisten fick till och med ett tips om var han kunde skaffa sig ett ID-kort om han nu inte redan hade ett.
Inte alla köper dock detta nonsens:

Krav på ID stänger inte ute någon. De som inte orkar eller vill skaffa sig ett ID-kort, stänger ute sig själva. Detta måste vara en av de fånigaste diskussionerna i amerikanskt mannaminne som wokevänstern har startat.