Home » Okategoriserade » Socialismen och arbetarklassen

Socialismen och arbetarklassen

Marxismen hävdar att socialismen är en historisk nödvändighet. Arbetarklassen kommer av skäl som den själv inte förstår att störta kapitalismen i gruset.
I realiteten har arbetarklassen aldrig varit särskilt förtjust i klasskamp och revolution. De flesta arbetare uppfattar sig inte som tillhöriga en social klass med bestämda intressen. De vill bilda kärnfamilj, äga en Volvo eller motsvarande och bo i villa.

Freedom Convoy

Kanadensisk arbetarklass. Källa: Naomi Mckinney.

Verkliga och fejkade arbetarklassrevolutioner

Ryssland hade ingen arbetarklass att tala om. Bolsjevikerna kom till makten genom en statskupp. Den första autentiska arbetarklassrevolutionen ägde rum i Polen på 1980-talet och den var riktad mot det socialistiska systemet.
Detta är naturligtvis inget som kommunister är okunniga om. Socialistisk teori må idolisera arbetarklassen, verkliga kommunister ser den som revolutionens fiende nummer ett. Det är skälet till att de argumenterar för nödvändigheten av ett proletärt avantgarde som naturligtvis består av dem själva. Kommunister har alltid kommit till makten med hjälp av tanks och infanteri och när de väl har erövrat makten över staten har de börjat att förtrycka de människor som de säger sig representera – arbetarna.

Wokeliberaler i Kanada i kamp mot arbetarklassen

Just nu demonstrerar kanadensiska arbetare mot restriktioner och vaccinmandat. Det är klassisk arbetarklass i kamp mot en stat som svalt wokeideologin med hull och hår. Ovaccinerade individer som arbetar för regeringen riskerar att förlora sina arbeten. Tåg- och flygbiljetter får inte säljas till ovaccinerade. Quebecs politiker har beslutat att ovaccinerade inte ska kunna köpa alkohol eller äta på restaurang.

Premiärminister Justin Trudeau har sagt att regeringen samarbetar med telekomföretagen för att kunna spåra personer som inte respekterar karantänsregler och utegångsförbud.

När pandemin bröt ut i Kina sattes hela städer i karantän. Människor förbjöds att lämna sina lägenheter. De som bröt mot reglerna förnedrades offentligt. Bilder på kinesiska poliser som sliter människor ur deras bilar och handfängslar dem kablades ut över hela världen. Politiker i västvärlden sade sig vara chockade över brutaliteten i den kinesiska pandemipolitiken och sade att något sådant var otänkbart i det demokratiska väst. Kanada är en representativ demokrati och Trudeau kan inte göra som han vill och det är uppenbart att det irriterar honom. Här är Kanadas premiärminister om de medborgare som av olika skäl har valt att inte vaccinera sig:

They are extremists who don’t believe in science, they’re often misogynists, also often racists … Do we tolerate these people?

Detta sagt av en man som tycker att vi ska ersätta “mankind” med “peoplekind” därför att det sistnämnda ordet är mer inklusivt.

På andra sidan gränsen

USA:s progressive president, Joe Biden, är också irriterad över att människor vill bestämma själva över sina kroppar. Biden försökte införa ett vaccinmandat i USA, men fick bakläxa från Högsta domstolen. Oförmögen att tvinga sina landsmän att vaccinera sig har Biden i stället uppmanat sin kanadensiske kollega att ta på sig hårdhandskarna och stoppa protesterna. De hotar den amerikanska ekonomin, säger han. Att Bidens egen vaccinpolitik också hade ruinerat amerikansk ekonomi är emellertid inget som presidenten förlorar sömn över.

Men också Biden är underkastad restriktioner. I likhet med Trudeau kan han inte göra som han vill. Progressiva Silicon Valley kan däremot göra saker som Biden är förhindrad att göra. En insamling till stöd för Frihetskonvojen stängdes av GoFundMe med hänvisning till att truckförarna bryter mot kanadensisk lag. GoFundMe hade emellertid inga problem med att Antifa finansierade sin olagliga ockupation av några kvarter i Seattle med hjälp av deras plattform.

När amerikanska truckförare annonserade på Facebook att de planerar att genomföra en liknande aktion på amerikansk mark, plockade progressiva Facebook ned sidan med hänvisning till att den sprider konspirationsteorier.

Rapporteringen om den så kallade “Frihetskonvojen” är inte oväntat minimal i progressiva amerikanska media och i vänsterpublikationer skälls protesten för att vara fascistisk och nazistisk.

I Kanada är det arbetarklassen som irriterar wokeetablissemanget. Åtminstone för tillfället.
Amerikansk wokevänster betraktar marknadsekonomin med samma förakt. För drygt två år sedan gick Black Lives Matter bärsärkagång i amerikanska storstäder. Stor- och småföretagare fick sina lokaler skövlade och varor stulna. Kostnaderna för upploppen uppgår i dagsläget till svindlande 16 miljarder kronor. Biden hade inget särskilt att säga om den saken när kravallerna pågick. Det var ju inte arbetarklassen som var ute och härjade. Kamala Harris, som är hans vicepresident, uppmuntrade till och med wokevandalerna till nya progressiva stordåd.

Den bistra sanningen

Den bistra sanningen är att vänstern avskyr arbetarklassen. Arbetare vill, som redan sagt, bilda kärnfamilj, äga en Volvo eller motsvarande och helst bo i villa. Hade de kanadensiska truckförarna demonstrerat för könsneutrala toaletter hade de med största sannolikhet prisats för sin intelligens och mod.