Home » Okategoriserade » Modern rasism

Modern rasism

Modern rasism är riktad mot vita och judar. Den kommer från alla håll och pågår utan avbrott. Rasism mot vita och judar är idag så normaliserat att rasisterna inte ens behöver argumentera för sina respektive positioner.

Källa: YouTube.

En värld utan vita

The Last White Man av pakistaniern Mohsin Hamid är utgiven av Natur & Kultur. Förlaget skriver att man vill främja “bildning, kultur och humanistiska värden”.
Vilka humanistiska värden representerar då The Last White Man?
Hamid vill leva i en värld utan vita. Varför? Därför att vita är, om vi får tro Hamid, orsaken till alla problem i världen. Dessutom: Hamid menar inte att vissa vita saknar existensrätt, han vill eliminera alla vita. Vitas skuld är inte endast kollektiv, den är som arvsynden i Bibeln. Den kan endast avbetalas genom att vita utplånas.
Glöm bort massmordet i Rwanda, afrikansk slavhandel och de återkommande brotten mot mänskliga rättigheter i muslimska länder. Ignorera islamisk terrorism, de kommunistiska massmorden i Asien och annat utomeuropeiskt elände. Hamid vill att vi ska fokusera på vita.
Frågan är hur målet om en värld utan vita ska uppnås. Vita existerar, de är välbeväpnade, de har starka ekonomier och de har inga planer på att begå kollektivt självmord. Hamid är också medveten om att det hade varit kontraproduktivt att faktiskt förorda folkmord. Frågan är känslig. Hamid hatar vita, men han måste också undvika att bli anklagad för det som han anklagar vita för. Enklast hade således varit att inte göra något alls, men det alternativet existerar inte för Hamid. Han hatar vita så intensivt att han inte kan sitta still. Han bestämmer sig därför för att ge sina rasistiska impulser litterär form.
I The Last White Man beskriver Hamid en “rasapokalyps” i vilken alla vita blir bruna. Hamids resonemang baseras på en religiös metafor: Vita måste förvisso dö, men kanske inte fysiskt. Döendet är process i vilken de renas från sin vilja att förtrycka resten av mänskligheten och hudfärgsbytet är reningsprocessens klimax.
Till och med halvidioter inser att The Last White Man är en rasistisk bok. Varför inte hoppas på en värld med enbart vita? Om alla är vita, finns det ju ingen grogrund för rasism. Eller hur? Hamid kan emellertid inte tänka sig något sådant. Han vill fortsätta att vara brunhyad pakistanier. Det är således inte rasism som plågar honom. Hamid vill leva i en värld utan vita, en värld där alla ser ut som han. Det är han som är rasisten. Endast i ett samhälle i vilket rasism mot vita är normaliserat kan ett förlag som säger sig representera humanistiska värden publicera en bok som The Last White Man.

En värld utan judar

Tidigt på morgonen den sjunde oktober 2023 attackerade terroristorganisationen Hamas Israel. Över 1000 människor, de flesta civila, dödades. Kvinnor våldtogs, barn dödades, bilar och hus plundrades, gisslan togs. Sergels torg i Stockholm stod tomt den dagen. En muslimsk regering i världen fördömde terroristattacken mot ett 40-tal regeringar i väst. Resten av den muslimska världen hyllade terroristerna eller skyllde morden på offren.
Det var först efter det att Israel gått till motangrepp som torget fylldes med demonstranter. När Hamas mördade civila israeler höll man sig hemma. Nu protesterade man. Upprördheten var stor. Minst sagt.
Här är några paroller:

  • Free, free Palestine.
  • Abolish colonialism in Palestine.
  • From the river to the sea, Palestine will be free.
  • “There is only one solution, intifada, revolution!” och “From Stockholm till Gaza, globalisera intifadan”.

Inget av detta hade naturligtvis något att göra med sakfrågan. Om Hamas inte hade invaderat Israel och mördat civilister, hade Israel naturligtvis inte invaderat Gaza. Det förstår det minsta småbarn. Faktum är att man inte nöjde sig med att kräva ett Palestina utan en judisk stat, man sade sig också vilja sprida revolutionen i dess arabiska form till vårt land. Försök förstå logiken i detta krav. Enkelt är det inte. Hamas mördar israeliska civilister, Israel invaderar Gaza i syfte att utplåna Hamas, därför behövs mer stenkastning och fler bilbränder i vårt land.
Konflikten mellan Hamas och Israel handlar inte om mark. Faktum är att den inte handlar om israeler heller. Det är judarna som är Hamas’ problem. Hamas’ mål är att döda världens alla judar och man motiverar sin blodtörst med hänvisning till en hadith. Hamas hade haft samma målsättning även om Israel inte hade existerat. Konflikten har en teologisk grund.

Källa: Memri.

Flertalet av de som idag demonstrerar mot Israel är nyttiga idioter. De löper Hamas’ ärenden utan att begripa det. Palestinafrågan är nämligen en vänsterfråga. Det faktum att Israel inte ockuperar Palestina spelar således ingen roll. Det faktum att palestinierna har haft en egen stat sedan 2005 spelar heller ingen roll. Vänstern är emot ockupationer även om de inte existerar och för ockupationer som sker i “folkens” intresse.
Naturligtvis finns det undantag. Inte alla är korkade. Det finns de som vet vad de gör. När University of Pennsylvanias president, Elizabeth Magill, under ett kongressförhör, fick frågan om “uppmaning till folkmord på världens judar utgör en form av trakasserier, log hon och svarade: “Det beror på sammanhanget”. På Magills arbetsplats har studenter hotats med juridiska åtgärder om de tilltalar någon med fel pronomen, uppmaningar till folkmord sägs emellertid vara så knepiga att de måste analyseras av universitetsprofessorer innan åtgärder kan vidtas.

Källa: YouTube.

Endast i ett samhälle i vilket rasism mot judar är normaliserat kan en representant för en viktig samhällsinstitution säga något sådant med ett leende.