Home » Okategoriserade » Gretas Gaza

Gretas Gaza

Greta Thunberg startade sin karriär som yrkesdemonstrant som klimataktivist. Numera är Thunberg mer röd än grön. Thunberg brukade säga att klimatkrisen är skapad av människor. Nu är det kapitalismens fel och krisen kan endast lösas med en “transformation av hela systemet” och det ska ske oavsett vad “politikerna” tycker. “Den verkliga makten hör till folket”, säger Greta.
Gretas folk är en abstraktion. Vi lever i representativa demokratier. Vi har den riksdag och regering som vi har därför att människor av kött och blod har bestämt det, inte ett abstrakt folk som har tröttnat på föraktliga kompromisser med status quo. 
Nu har Thunberg tagit ytterligare ett steg mot total revolution och anslutit sig till den postkoloniala vänstern. Den postkoloniala mentaliteten kan summeras med på följande sätt: Det är alltid västs fel, det är alltid västs vänners fel.

“Stand with Gaza”

Thunberg publicerade nyligen följande foto på sitt Instagramkonto:

GT

Källa: Instagram.

Vem bryr sig om att Hamas tyranniserar kvinnor och dekapiterar homosexuella, förordar polygami (dock inte för kvinnor) och godtar barnäktenskap? Sådant är petitesser i det postkoloniala dramat. Det kan därför vara på sin plats att jämföra judisk kolonialism med islamisk kolonialism:

Kolonialism

Bilder säger ibland mer än ord. Källa: Twitter.

Med andra ord: Om Israel är en kolonialmakt, är landet nog en av världshistoriens minst effektiva kolonialmakter. Inte heller verkar det pågå något folkmord i Gaza. Sveriges befolkning hade krympt utan massiv invandring. Gazas befolkning växer så det knakar.

En till palestinsk stat?

Damen i bildens övre vänstra hörn, håller upp en skylt med texten “Free Palestine”. Hon kräver en palestinsk stat. En stat för palestinier. 
Faktum är att det har existerat en palestinsk stat i 18 år. År 2005 lämnade Israel Gaza och området blev självstyrande. Palestinierna hade nu möjlighet att leva civiliserade liv, men i stället blev Gaza en språngbräda för terroristattacker mot Israel. Varför? Därför att Gazaborna röstade på Hamas i det val som följde på självständigheten. 
De som skriker “Free Palestine” vill inte ha en palestinsk stat, de vill ha ett Palestina vars gränser är Jordanfloden i öster och Medelhavet i väster. Vi ser det på den palestinska befrielseorganisationens, PLO:s, emblem:

PLO

Källa: Wikipedia.

Den palestinska flaggan befinner sig överst. Under flaggan är Palestina avbildat. Israel är eliminerat från kartan. Det är det som demonstranter kräver när de skriker “Free Palestine” eller “From the river to the sea, Palestine will be free”. Det fria Palestina är ett område fritt från judar.

Källa: Memri.

Mellanösternkonflikten har två dimensioner: En realpolitisk, en religiös.

Realpolitik

I verkligheten är Palestina inte det palestinska folkets hemland. Det existerar inga palestinier. Palestina var ursprungligen en del av det östromerska imperiet. Ordet har en geografisk referens. Det refererar inte till ett specifikt folk. 
Arabförbundet bildade PLO 1964, men eftersom det inte existerar några palestinier utsåg man egyptiern Yassir Arafat till organisationens ledare. Zuheir Mohsen, som var ledare för en av PLO:s fraktioner, bekräftade år 1977 att Mellanösterndebatten baseras på en fiktion:

The Palestinian people do not exist. The creation of a Palestinian state is only a means for continuing our struggle against the state of Israel for our Arab unity. In reality today there is no difference between Jordanians, Palestinians, Syrians and Lebanese. … Yes, the existence of a separate Palestinian identity exists only for tactical reasons. Jordan, which is a sovereign state with defined borders, cannot raise claims to Haifa and Jaffa, while as a Palestinian, I can undoubtedly demand Haifa, Jaffa, Beer-Sheva and Jerusalem.

Mellan 1948 och 1967 kontrollerade Jordanien Västbanken, Egypten styrde över Gaza och Sinai, Syrien hade makten över Golanhöjderna, men ingen krävde en palestinsk stat i dessa områden. Arabstaterna var helt ointresserade av frågan. Inte ens “palestinierna” ställde krav på en egen stat. 
Kraven på en palestinsk stat restes först efter det att dessa områden hamnat under israelisk kontroll efter sexdagarskriget. En konsekvens av sexdagarskriget var att Israel erövrade Sinaihalvön. Israel återbördade området till Egypten på 80-talet. Sinaihalvön är tre gånger så stort som Israel och hade varit en utmärkt plats för en palestinsk stat. Vad gjorde Egypten? Man byggde en mur för att hindra Gazaborna från att lämna Gaza.

Islam

Konflikten mellan araber och israeler handlar emellertid inte enbart om realpolitik. Den har också en religiös dimension. Det viktigaste skälet till att konflikten inte kan ges en lösning är islam. Enligt islam kommer Allah att döma alla människor, muslimer och icke-muslimer, på domedagen. De som har dött kommer därför att återuppstå. Domedagen infaller emellertid först efter det att alla judar har dödats.

Abu Huraira reported Allah’s Messenger (ﷺ) as saying: 

“The last hour would not come unless the Muslims will fight against the Jews and the Muslims would kill them until the Jews would hide themselves behind a stone or a tree and a stone or a tree would say: Muslim, or the servant of Allah, there is a Jew behind me; come and kill him; but the tree Gharqad would not say, for it is the tree of the Jews.”

Den palestinska myndighet som har ansvar för religiösa frågor har nyligen beslutat att ovanstående hadith ska ingå i den viktiga fredagsbönen i områdets alla moskéer. Islam är numera Palestinas statsreligion och sharia all lagstiftnings grund.

Källa: Memri.

Antisemitism?

Thunberg har kritiserats för antisemitism bland annat med hänvisning till den lilla bläckfisk som förekommer på den bild som hon publicerade på Instagram. Bläckfisken är central i antisemitisk propaganda och ska symbolisera judarnas planer att ta makten över hela planeten. Jag tvivlar emellertid på att Thunberg är antisemit. Förr i tiden handlade tonårsuppror om att distansera sig från mamma och pappa. Sociala medier har inte endast gjort det möjligt att generalisera upproret till hela mänskligheten, de har permanentat det. Vi har nu en hel generation tonåringar i 20- och 30-årsåldern som befinner sig i evigt uppror mot reella och inbillade auktoriteter. De är vad Lenin kallade “nyttiga idioter”.
Thunberg tillhör denna skara. 
Om vi däremot växlar nivå, är det uppenbart att stödet för Hamas åtminstone delvis handlar om antisemitism. Palestinaaktivister river ned bilder på kidnappade israeler. Samma personer hade aldrig rört en lapp med bild på en bortsprungen katt. Varför ska judar i Malmö, New York och andra städer i världen lida för vad som händer i Mellanöstern?