Home » Okategoriserade » Woke 2021: Nazister och supernazister

Woke 2021: Nazister och supernazister

Marvel Comics är ett av de två största serieförlagen i USA. Captain America är en välkänd Marvelkaraktär, Red Skull är en annan. Captain America är amerikansk patriot, Red Skull arbetar på uppdrag av Hitler. När Captain America hade premiär 1941 bekämpade han både nazism och kommunism. Ett av hans smeknamn var “kommunistkrosssaren”. Han avslöjade kommunistiska konspirationer mot Amerika och läxade upp tyska nazister.
Det var då det.
Numera är Marvel woke. Följaktligen stöder Captain America LGBTQ. Red Skull är fortfarande lika diabolisk, men hans nationalsocialism har nu uppdaterats med modern psykologisk teori.

Marvel

Marvel Comics. Wikipedia.

Ta-Nehisi Coates

Ta-Nehisi Coates är en av Amerikas mest aktade författare. Inte därför att han är Amerikas svar på Shakespeare, utan därför att han är svart och därför att hans åsikter resonerar med de som delar ut prispengar. Listan över alla utmärkelser som wokefolket har bestått Coates med är lika lång som Berlinmuren.
Trots det betraktar Coates Amerika som ett rasistiskt gangstersyndikat.
Under en föreläsning på Harvard sade Coates att slaveriet inte ska ses som en vägbula, utan som vägen. Annorlunda uttryckt: slaveriet är inte något som Amerika övervann, slaveriet är Amerikas essens och skälet är att vita amerikaner är oförbätterliga rasister.

“My issue with the Coates phenomenon,” McWhorter wrote, “is that I find it racist.” White critics, he observed, “are letting pass as genius something they never would if it was not a black person doing it.”11 In response to which, Tucker Carlson wryly observed, “This is a deep point… Why would a racist nation try to pretend that Between the World and Me is a smart book?”

Utan rasism hade det vita Amerika förlorat sitt existensberättigande.
Faktum är att om Amerika hade varit det Coates säger att landet är, hade han inte varit mångmiljonär. Han hade sopat gator.
Efter det att en av Coates vänner hade blivit skjuten av en polis flödade hans bitterhet över. Vännen som var droghandlare hade försökt köra över den polis som hade stoppat honom. När Coates betraktade eldsflammorna och röken från WTC-tornen i New York, skrev han att han inte kände något. Människorna inne i de brinnande byggnaderna och de som försökte rädda dem hade förlorat alla mänskliga drag. Amerika hade mördat hans vän och lämnat honom kall.
Det faktum att polismannen som sköt Coates vän var svart spelade ingen roll för Coates. Svarta är ofelbara. Bakom varje svart missgrepp finns en vit demon som i hemlighet drar i trådarna. Den svarta polismannen hade agerat “vitt”. Coates vän dog därför på grund av vit rasism.

Jordan Peterson är Red Skull

Nyligen engagerade Marvel Coates att skriva manus för Captain America. I Coates’ version använder Red Skull Internet när han rekryterar nya anhängare till den fascistiska rörelsen. Coates’ Red Skull förespråkar “Ten Rules for Life”, kaos och ordning är centrala element i hans världsbild. Han varnar unga män för att falla i den “feministiska fällan” och uppmuntrar dem att läsa Karl Lueger.

Varför Lueger?

Lueger var, för de som inte känner till det, en ökänd antisemit i början på 1900-talet och beundrad av Hitler.
Vad vill Coates säga när han, i ett och samma sammanhang, placerar Lueger och Peterson? Svaret är: Han vill säga att Peterson är nazist. Jordan Peterson är Red Skull.

Noam Chomsky har sagt om Peterson att Peterson står till höger om hunnern Attila. När världens tio mest brutala ledare rangordnas brukar Attila finnas med på listan. Attila brukade om sig själv säga att där han satte ner foten, växte gräset aldrig mer.3 Chomsky förefaller alltså mena att anledningen till att Peterson är en så pass timid figur är att han inte förfogar över arméer. Coates verkar vilja gå längre. Attila var förvisso en förfärlig figur, men jämförd med Red Skull är hunnern en amatör och Jordan Peterson är Red Skull.

Alla som inte håller med mig är Hitler

Coates liknelse är minst sagt bisarr, förutsatt att vi tar den på allvar. Det är emellertid inte meningen att vi ska ta den på allvar, åtminstone inte om vi med “allvar” menar intellektuellt allvar. Coates tror självklart inte att Peterson favoritbok är Mein Kampf, att han dekorerar väggarna i hemmet med hakkorsflaggor och Hitlerporträtt och att han deltar i hemliga möten med skinheads. Peterson är inte nazist och Coates vet om det.

Det är inte det som är problemet.

Petersons credo lyder: “Städa ditt rum och sluta gnäll över oordningen hos andra människor”. Peterson är individualist. Coates är kollektivist. Han anser att staten ska städa människors rum. På denna punkt är det viktigt att förstå Coates korrekt. Anledningen till att Coates stämplar Peterson som nazist är inte på grund av att Peterson är individualist. Individualister är inte nazister. Hitler var kollektivist. Nationalsocialismen är en kollektivistisk ideologi. Dess mål är en nationell socialism, ett kollektivistiskt samhälle.
Coates vet det. Anledningen till att han liknar Peterson med Red Skull är därför att Petersons åsikter avviker från hans åsikter. Coates är woke. Alla som inte håller med honom är Hitler.
Det är av samma skäl som Coates anser att Amerika är obotligt rasistiskt. Alla amerikaner är obotliga rasister därför att de inte accepterar hans beskrivning av alla amerikaner som obotliga rasister.
Mer komplicerat än så är det inte.
Termer som “rasism” och “nazism” saknar deskriptivt innehåll hos Coates. Coates är woke, wokevänstern är rasistisk och den döljer sin rasism med anklagelser om rasism. Den enda dokumenterade rasisten i detta minst sagt fåniga drama är, komiskt nog, Ta-Nehisi Coates.