Home » Okategoriserade » Klimatteater

Klimatteater

Greta Thunberg beskriver sig som en autistisk klimat- och rättviseaktivist. Autism är ett spektrum, starka moraliska övertygelser i kombination med ett svartvitt förhållningsätt är vanligt förekommande.
När sextonåriga Thunberg intervjuades av Fredrik Skavlan sade hon också att hon ser världen i svartvitt. Under intervjun förklarade Thunberg att lösningen på klimatkrisen “är … så lätt att en femåring kan förstå det”.
Nu har Thunberg vuxit upp och tillhör vuxenvärlden, men hon beter sig fortfarande som en femåring.

GT

Källa: Twitter.

Drama i Lützerath

Nyligen deltog Thunberg i en demonstration mot planer att öppna en kolgruva i tyska Lützerath. Tyskar använder kol till att bland annat värma upp arbetsplatser och hem. Det är emellertid irrelevant för den svenska klimataktivisten. För Thunberg existerar det inga komplexiteter. Hennes värld är svartvit.

“Greta har hittat sitt sätt att bli lycklig på”

Thunberg har sagt att innan hon blev övertygad om att världen håller på att gå under led hon av en ätstörning, hon var trött, hon hade inga vänner och tillbringade dagarna ensam i hemmet.

Allt förändrades den dag som hon satte sig utanför Riksdagshuset i Stockholm. Den skolstrejkande tonåringen fick inte endast en enorm uppmärksamhet, hennes ångest erhöll, för första gången, ett objekt. Hon var inte längre olycklig på grund av ingenting, utan på grund av att världen håller på att kollapsa. Hon var dessutom inte längre ensam, utan tillhörde en rörelse.

Mamma Malena konstaterade att “Greta har hittat sitt sätt att bli lycklig på”.

Följaktligen lyste det inte någon dödsskräck ur Thunbergs ögon när hon bars i väg av tyska poliser. I takt med att klimataktivismen har växt i styrka och blivit ständigt mer lik en kyrka, har Thunberg blivit alltmer övertygad om att hennes syn på verkligheten inte är en produkt av hennes diagnos, utan att verkligheten faktiskt är svartvit.
Följaktligen har Thunbergs aktivism alltmer antagit formen av teater. Thunberg arresterades således av tysk polis under protesten i Lützerath. Om det hade existerat en tävling för bästa, koreograferade arrestering, hade den leende och skrattande Thunberg och de tyska poliserna förmodligen gått till final.

Källa: Twitter.

Klimatkommunism

Socialister brukade säga att det endast existerar två alternativ: Socialism eller barbari. Thunbergs aktivism baseras på samma dikotomiska världsbild: Klimatkatastrof eller klimaträttvisa.

Den bistra sanningen är att Thunberg inte drivs av klimatomsorg. Om Thunberg hade menat allvar med sitt klimatengagemang, hade hon naturligtvis protesterat i de länder som skräpar ned. I stället turnerar hon omkring i världens renaste länder och kräver meningslösa krafttag.

Detta är klimatteater.

Inte heller är det en slump att Thunberg numera är mer röd än grön. Thunberg har radikaliserats av samma skäl som sextiotalsvänstern växte genom delning: Aktivisterna upplevde att de mådde bättre i takt med att deras ideologi blev friare från föraktliga kompromisser med status quo.
Thunberg brukade säga att klimatkrisen är skapad av människor. Inte längre. Nu är det kapitalismens fel och krisen kan endast lösas med en “transformation av hela systemet”. Naturligtvis kommer Thunberg aldrig att kalla sig “klimatkommunist”. Hon har instruerats av sitt entourage att det ordet är förbjudet. Likväl kan hon inte låta bli att svänga sig med intersektionalistisk terminologi och deklarera att det är “rasism” och “kolonialism” att öppna gruvor.
Klimataktivister som Thunberg har ett och endast ett mål: Ett av staten administrerat samhälle.