Home » Okategoriserade » Nyttiga idioter

Nyttiga idioter

Nyligen hölls ännu en obegriplig demonstration i Stockholm till stöd för Black Lives Matter. Det är organisation som har bildats för att försvara svartas rättigheter i länder som Amerika och Sverige. För svarta har ju inga rättigheter i vår del av världen. Eller hur?
Det känner vi ju alla till att i Sverige är diskriminering av svarta inte endast tillåtet, det uppmuntras av regering och riksdag. Och Amerika har naturligtvis inget rättssystem som hanterar poliser som bryter mot lagen. Naturligtvis inte. Det är fritt fram att begå vilka brott som helst mot svarta? Eller hur?

Svensk polis

Från dialogpolis till demonstrationspolis. Källa: Alex Ljungdahl.

En ny bottennivå

En ny bottennivå uppnåddes dock när en svensk, kvinnlig polis gjorde gemensam sak med BLM-demonstranterna i Stockholm. Demonstrationen var olaglig och poliserna hade skickats till platsen för att upplösa den.
Poliskvinnan blev emellertid så rörd av all kärlek som demonstranterna utstrålade att hon istället för att verkställa ordern valde att delta i protesten. Istället gick hon ned på knä bakom polisbilen. Dollarmiljonärer i Amerika gör så när de dygdsignalerar till varandra. Knästående knöt hon sedan näven i protest. Hon grät och kramade demonstranterna. Hon kunde inte ens motstå frestelsen att låta sig fotograferas hållandes en skylt med texten “White silence is violence”.
Man undrar vad blivande poliser egentligen får lära sig under utbildningen? Upprätthållandet av ordningen är tydligen inget som prioriteras. Kamp mot vit rasism och kolonialism? Att delta i begåvningsbefriat skrän mot Amerika?
Det var denna typ av människor som Lenin kallade “nyttiga idioter”. Det är män, kvinnor och ungdomar, svenskar och invandrare som springer den postmoderna vänsterns destruktiva ärenden.

Rasism

Demonstrationsparollen var rasistisk. Sedan när blev “violence” en fråga om vithet. Var höll Sveriges alla araber hus? Varför var inte också de ute och kämpade för social rättvisa? Hur klassificerar vi deras tystnad? Vad gör vi med somalierna och pakistanierna? Är också de rasister eftersom de inte deltog eller hade de fått frisedel därför att de har rätt hudfärg? Var fanns samerna och romerna? Finns det rentav en muslimsk tystnad som också den är “violence”?
Detta var hets mot folkgrupp i lagens mening. Detta var en rasistisk opinionsyttring kamouflerad med antirasistisk retorik. Plakatet pekade ut människor med hänvisning till deras hudfärg. Handlingen var uppsåtlig. Opinionsyttringen ägde rum på en offentlig plats. Demonstranterna saknade tillstånd.
Den enda anledningen till att poliskvinnan inte ska sparkas är att det skulle ge henne martyrstatus, bokkontrakt och gråttid i TV4. Förmodligen skulle hon, i likhet med sin förlaga, Greta Thunberg, sätta sig ner utanför någon offentlig byggnad i Stockholm med en skylt: “Polisstrejk mot rasism”.

Damberg och Sjöstedt tycker naturligtvis att allt är jättefräckt och bra

Mikael Damberg är inrikesminister, socialdemokrat och ansvarig för polisen. Hur ser han på debaclet? Damberg är naturligtvis genuspolitiskt korrekt och vill inte fördöma händelsen därför att polisen var kvinna och demonstrationen “antirasistisk”. Således säger han att kvinnan hade hjärtat på rätta stället och uppvisade mod. Hjärtat på rätta stället därför att hon deltog i en rasistisk opinionsyttring? Modig därför att hon struntade i att upprätthålla lagen?

Mikael Damberg

Mikael Damberg. Källa: Regeringen.

Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt är alltid mer vänster än regeringen. Det är på det viset som han motiverar Vänsterpartiets existens. Revolutionsromantiken är stark inom partiet. Sjöstedt sade att poliskvinnan är hans “nya favoritpolis” och fortsatte: “Vreden över rasism och diskriminering är mycket förståelig”. Vreden var minst sagt påtaglig bland de svenska tonårstjejer som uppsluppna skuttade omkring med BLM-plakat och skrek “Knulla dem!” åt polisen. Eller hur, Sjöstedt? Patetiskt.