Home » Okategoriserade » Samtida stolligheter. Del I

Samtida stolligheter. Del I

När politiker skryter över att de struntar i halva väljarkåren vet vi att samhället håller på att spåra ur. Kirsten Gillibrand är amerikansk politiker och en av Demokratiska partiets många presidentkandidater.

Kirsten Gillibrand

Källa: Twitter.

Framtiden är kvinnlig, skriver Gillibrand på Twitter. Inte manlig och kvinnlig eller mänsklig. Bara kvinnlig. Dessutom är den intersektionell. Mindre dialog och mer strid om offerpiedestalen. I framtiden tror kvinnor på kvinnor. Inte på män och kvinnor, människor eller mänskligheten eller något annat irrelevant. Bara kvinnor.
Samtidigt anser Gillibrand att en man som identifierar sig som kvinna ska kunna använda samma omklädningsrum eller toaletter som kvinnor. Kön är nämligen en social konstruktion.
Hur går det ihop? Hur kan framtiden vara kvinnlig om kön är en social konstruktion? Varför behöver Amerika en kvinnlig president om kön är en social konstruktion?

Poor Julian

Julian Castro, Demokratisk presidentkandidat och kollega till Gillibrand, är född i Austin Texas och kan inte prata spanska. Castro säger själv att det inte beror på att han är amerikan, utan på “internaliserat förtryck”.

Män med penis är också kvinnor

Man konverterar till islam genom att yttra följande ord:

I bear witness that there is no God worthy to be worshiped but Allah, and I bear witness that Muhammad is the Messenger of Allah.

Numera är det faktiskt lättare att byta kön än att konvertera till islam. Kön är nämligen en social konstruktion. Den som är missnöjd med sitt nya kön kan dessutom byta tillbaka utan att riskera att bli ett huvud fattigare. På anrika Harvarduniversitetet har ångerveckan dessutom ersatts med ångerdag och studenterna har informerats om att kön kan variera från en dag till en annan.
I Kanada har en man som självidentifierar sig som kvinna stämt ett femtontal kvinnliga småföretagare för diskriminering därför att de har vägrat att ge honom så kallad brasiliansk vaxning. Kvinnorna har vägrat utföra behandlingen därför att det skulle kräva att de vidrör mannens penis och testiklar. Under rättegången jämförde mannen kvinnorna med nazister. På Twitter beskriver sig mannen med följande ord:

I’m … A powerful, beautiful transgender woman with a huge heart for society with a mission to remove transphobia and #lgbtq discrimination globally.

Spektaklet får redaktören att påminna sig om herr George Orwell:

We have now sunk to a depth at which restatement of the obvious is the first duty of intelligent men.

Inbördeskrig

Hur många känner till att feminister som anser att en enkel självidentifiering inte räcker för att byta kön numera fördöms som Trans-Exkluderande RadikalFeminister av sina mer radikalt sinnade medkämpar?
Lesbiska feminister har det inte mycket lättare. Enligt “Feministaktivisten” Gerda Christenson skälls lesbiska feminister för transfobi om de vägrar att ha sex med kvinnor som har penis.
Christenson tillhör för övrigt de som motsätter sig självidentifiering. Skälet är att hon oroar sig över att en lag som eliminerar den biologiska definitionen av kön riskerar att underminera kvinnokampen. Hur i all världen skulle då självidentifikation underminera kvinnokampen?
Håll i er nu, kära läsare. Eftersom samhället är patriarkalt, är kvinnor förtryckta. Om kvinnor får möjlighet att välja kön, kommer ingen att vilja vara kvinna, eftersom det ju innebär underordning och utan kvinnor kommer kvinnokampen att kollapsa.

Feministisk design

Laura Laurel, feministisk designer, har designat två stolar. Den första stolen ska hindra män från att sitta med benen isär. “Manspreading” kallas det på feministiska. Den andra stolen ska tvinga kvinnor att göra just detta. Laurel anser det nämligen viktigt att kvinnor tar plats.
Hur kan en människa komma på något så urbota dumt?