Home » Okategoriserade » Redaktör Fähstorkhs nyårstips

Redaktör Fähstorkhs nyårstips

År 2019 står för dörren vilket innebär att det är dags för redaktör Fähstorkhs nyårtips. Även denna gång är de hämtade från eminenta YouTube.

Peter Robinson intervjuar Thomas Sowell

Först ut är den amerikanske ekonomen Thomas Sowell. I denna intervju med Peter Robinson diskuterar de två herrarna Sowells senaste bok: Discrimination and Disparities. Boken handlar om dispariteter och om varför det är fel att förutsätta att de beror på diskriminering. Robinson är en utmärkt intervjuare och de som önskar skaffa sig en helhetsbild av bokens argument uppmanas härmed att bekanta sig med den 40 minuter långa intervjun. Boken kommer också att bli föremål för en kortare recension. Herr Sowell är en av Amerikas intellektuella pärlor.



Jordan Peterson och sir Roger Scruton: Apprehending the Transcendent

Det var med viss nervositet som redaktören såg framemot detta möte. Peterson och Scruton är på många sätt varandras motsatser. Peterson är lätt neurotisk och har en mycket intensiv personlighet. Sir Roger är mer reserverad, kanske också en smula avmätt och definitivt distingerad på ett sätt som endast engelska gentlemän kan vara. Denna gång gick det dock bra.

Joe Rogan intervjuar Gad Saad

YouTube-buffeln Joe Rogan kräver ett rejält koppel. De som misstror redaktören kan med fördel lyssna på Rogans “intervju” med hjärnforskaren Debra Soh. Rogan pratar och pratar och pratar och Soh håller masken. Redaktören stängde av efter drygt 20 minuter. Outhärdligt! Denna gång är det dock beteendeforskaren Gad Saad som står på tur och professor Saad vet hur man ska hantera den ibland oregerlige Rogan. Resultatet blir både julmys och intellektuell stimulans.

Dave Rubin intervjuar Debra Soh

Sist ut blir mästerintervjuaren och Dave Rubin. I denna video har Rubin en lång och intressant diskussion med nämnda hjärnforskare. Rekommenderas varmt!