Home » Okategoriserade » Statliga förebilder

Statliga förebilder

Vad är en förebild? En soldat som offrar sitt liv för sitt land? En gudfruktig livsstil? Vetenskapsmannens trohet mot sanningen?

Statliga SVT har en jämställdhetspolicy som innebär att televisionen skall befolkas av förebilder. Det gäller inte minst barnprogrammen. En konsekvens är att populära Bolibompa numera har genusinriktning: män klär sig som kvinnor och kvinnor uppför sig som män. Allt för att Sveriges förstaklassare inte skall växa upp till förhärdade homofober. Så ser den bakomliggande teorin ut. Nassim Al Fakir på Bolibompa förklarar:

Om man i Bolibompa fortsätter med att killen leker med dockor och tjejen leker med bilarna fast ni tycker att det är jättedumt för att det inte ser ut så på riktigt, kanske det blir bra på sikt. För vad händer om tio år när barnen som tittade på oss växer upp? Då kanske det här finns någonstans i deras bakhuvuden.

Detta är naturligtvis nonsens. Människans genus sitter i hjärnan och är en följd av biologiska processer som individen inte kan kontrollera. Individen väljer sin sexuella inriktning lika litet som hon väljer sitt kön. Det är inte samhället som gör att flickor leker med dockor. Män och kvinnor är olika och dessa skillnader skall respekteras. Om SVT hade haft den minsta moraliska ryggrad, skulle företaget producera program som uppmuntrar pojkar att vara pojkar och flickor att vara flickor. För SVT är det emellertid viktigare att framstå som politiskt korrekta. I valet och kvalet mellan politisk utopism och vetenskap och beprövad erfarenhet väljer SVT att sälla sig till kolportörerna av det trams om könsskillnader som numera sköljer över landet. Nassim Al Fakir fortsätter:

Jag tror att man i längden kan påverka jämställdheten med små medel.

Frågan har överhuvudtaget inte med jämställdhet att göra. Män blir inte mer jämställda om de styr ut sig i kjolar och går omkring i högklackat. Inte heller är det fallet att jämställdhetsdebatten står och faller med att kvinnor arbetar som asfaltssågare och rörmokare. Varje jämställdhetsdebatt som inte tar sin utgångspunkt i det faktum att män är män och kvinnor kvinnor, kommer att kollapsa i fria fantasier.
Men SVTs agerande är inte blott ett svek mot skattebetalarna, företagets agerande är dessutom osmakligt. Små barn har ingen som helst möjlighet att kritiskt granska de framförda budskapen. Företaget skryter om sitt oberoende från kommersiella intressen, men tiger tyst om sitt eget tokvänsterkomplex. Detta är förvisso en nationell skandal.