Home » Okategoriserade » Om det leder till att landet kollapsar, “so be it”

Om det leder till att landet kollapsar, “so be it”

Tvåbandsverket Västerlandets undergång av Oswald Spengler (Der Untergang des Abendlandes, 1918-1922) är numera en klassiker. I boken hävdade Spengler att kulturer utvecklas cykliskt. Kulturer föds, blomstrar, disintegrerar och dör. Spengler sade det utan att triumfera, men han menade att den västerländska kulturen hade passerat bäst före-datum.
Hur annorlunda är inte Socialdemokraternas ledare, Magdalena Andersson? Hon hatar Sverigedemokraterna så intensivt att hon inte ens skulle samarbeta med dem om det var nödvändigt för att rädda landet.
Låt det sjunka in.
Lek med tanken att Sverige står på randen till en katastrof. Endast ett brett politiskt samarbete kan rädda landet från total kollaps, men i stället för att bita i det sura äpplet, skrida till verket och bistå sina landsmän i denna ödesstund, väljer ledaren för landets största politiska parti ideologisk renhet. Så medan det svenska folket störtar ned i avgrunden står Magdalena Andersson på sin Almedalspiedestal och skriker slagord mot rasism och sexism.

Ideologisk renhet

Framlidne folkpartiledaren, Gunnar Helén, fällde de bevingade orden “Att vara liberal är att vara kluven”. Helén menade att liberalismen har ett starkt pragmatiskt inslag och att partiet, med rätta, kan beskrivas som ideologiskt vankelmodigt. Liberalerna gjorde således gemensam sak med vänstern i kampen för allmän rösträtt, men allierade sig med högern i kampen mot socialism och planekonomi.

Det var strävan efter ideologisk renhet som var problemet med svensk kommunism. Anledningen till att Sveriges kommunistiska parti a.k.a Vänsterpartiet kommunisterna a.k.a Vänsterpartiet stödde socialistdiktaturer över hela världen var att motståndet mot kapitalismen ägde högsta, ideologiska prioritet. Man resonerade som Magdalena Andersson. Ideologin först, folket sedan.

Förre ledaren för Kristdemokraterna, Alf Svensson, sade att kollektivistiska lösningar i familjepolitiken är en principfråga för Socialdemokraterna. Det spelar ingen roll om det gagnar landets familjer, de ska införas ändå.
Numera är det motståndet mot Sverigedemokraterna som äger högsta prioritet. Om det leder till att landet kollapsar, “so be it”, för att uttrycka det på amerikanska.

Ofattbart.